09176256031

فاکتورهای واقعی رتبه بندی گوگل براساس اسناد لو رفته

میزان پیشرفت خواندن شما

فاکتورهای واقعی رتبه بندی گوگل براساس اسناد لو رفته

اسناد لو رفته گوگل

فهرست مطالب

چند وقت پیش اسناد رتبه‌بندی گوگل لو رفت و در دنیای وب منتشر شد. در این اسناد برخی از عوامل و فاکتورهای واقعی رتبه بندی گوگل آشکار شد، یعنی فاکتورهایی که گوگل برای رتبه‌بندی وب سایت‌ها در نتایج جستجو از آنها استفاده می‌کند، آشکار شد و در دسترس عموم قرار گرفت.

این افشاگری کلی سر و صدا بپا کرد، چون موتور جستجوی گوگل بسیار محرمانه است و می توان گفت یک جعبه سیاه بسیار محرمانه در جهان است و در طول 25 سال گذشته هیچ نشت اطلاعاتی یا حتی جزئیات از بخش جستجو، از این شرکت درز پیدا نکرده بود.

اما نکته جالب‌تر که در این اسناد دیده می شود، مغایرت برخی از موارد و فاکتورها با گفته های قبلی گوگل است، حتی در مواردی که گوگل به صورت رسمی و علنی آنها را اعلام کرده بود.

من بعد از بررسی دقیق این اسناد به یافته‌های جدید و بسیار کلیدی دست پیدا کردم و تصمیم گرفتم در این مقاله چگونگی درک گوگل از محتوا  و عوامل موثر در  رتبه‌بندی را بررسی کنم.

اما قبل از بررسی این سندها و فاکتورهای رتبه بندی گوگل باید بگویم که منشاء این اسناد و هدف واقعی انتشار آنها مشخص نیست. 

اما بیشتر متخصصین سئو معتقدند که می توانیم به آنها استناد و اتکا کرد و این اسناد مرتبط با الگوریتم ها و فاکتورهای رتبه بندی گوگل است.

این اسناد توسط “احسان عظیمی” که یک متخصص سئو ایرانی و ساکن گرجستان است، کشف شدند و او هم آنها را با رند فیشکین به اشتراک گذاشت.  فیشیکین  هم آنها را منتشر کرد.

رند فیشکن، اسناد گوگل را منتشر کرد.

 اما باید در نظر داشته باشیم که احسان عظیمی هیچ وقت برای گوگل کار نکرده است و هیچ دسترسی به اسناد گوگل هم نداشته  و نمی توانم تضمین کنم که آیا تمام این موارد و فرضیاتی که مطرح کرده، درست است یا نه؟! 

اما می توانم بگویم اینها اطلاعات مفیدی هستند مبتنی بر داده هایی که در وب درز کرده، پس باید با کمی شک و تردید به آنها نگاه کنیم و براساس تجربیات خودمان، موارد درست را بپذیریم، با من همراه باشید تا تک تک فاکتورها را بررسی کنیم.

1- محتوای جامع، عمیق و مرتبط

دیدگاه قبلی درباره جامع بودن محتوا به عنوان فاکتور رتبه بندی:

همانطور که قبلا هم می دانستیم، محتوا حرف اول را در سئو  می زند. گوگل به وب‌سایت‌هایی که محتوای باکیفیت، آموزنده و مرتبط با جستجوی کاربر را  ارائه می کنند، پاداش می‌دهد. یعنی هرچه محتوای شما برای کاربر ارزشمندتر باشد، رتبه بالاتری در نتایج جستجو کسب خواهید کرد. در “راهنمای شروع سئو (SEO Starter Guide) گوگل”، اینطور آمده است که:

تولید محتوایی که افراد آن را جذاب و کاربردی بدانند، به احتمال زیاد (بیش از هر توصیه دیگری در این راهنما) می تواند رتبه بهتری در نتایج جستجو بگیرد.  

یافته های جدید طبق اسناد لو رفته گوگل:

در اسناد لو رفته گوگل آمده است که، محتوای شما وقتی رتبه خوبی می گیرد و به صدر نتایج جستجو می رسد که به طور کامل به موضوع بپردازد و آن را جامع و بی نقص، پوشش دهد.

یافته های جدید، فاکتورهای واقعی رتبه بندی گوگل از اسناد لو رفته گوگل

 نکات و ترفندهای بهینه سازی محتوای جامع:

اما با توجه به موارد گفته شده و اسناد لو رفته، رعایت یکسری از نکات می تواند به ما در رشد سایت و رسیدن به رتبه بهتر در نتایج جستجو، کمک می کند. این نکات عبارتند از:

نکات و ترفندهای بهینه سازی محتوای جامع فاکتور رتبه بندی

نکته 1: تحلیل محتوای برتر و شناسایی موضوعات و موجودیت‌های مشترک؛ بهترین محتوای خود را تجزیه و تحلیل کنید و موضوعات و موجودیت‌های (Entity) مشترکی که آنها را به هم مرتبط می کند، شناسایی کنید. این کار به شما کمک می کند تا استراتژی محتوایی درست و هدفمند با تمرکز با موضوع اصلی سایت خود بچینید. 

نکته 2: ساخت پیلار کلاستر (خوشه های محتوایی)؛ ایجاد خوشه های محتوا بصورت پیلار کلاستر به گوگل کمک می کند تا عمق دانش ما را درک کند و اعتبار موضوعی سایت هم بهبود پیدا می کند. 

خوشه‌های محتوا (Content Clusters) به محتواهایی که با موضوعات مرتبط به هم دارند و حول یک موضوع اصلی (Core Topic) سازماندهی می شوند، گفته می شود. این خوشه‌ها شامل موضوعات مرتبط و کلمات کلیدی دم‌دراز (Long-Tail Keywords) می‌شوند که اطلاعات جامع در مورد یک جنبه خاص از موضوع اصلی شما را ارائه می‌دهند. 

نکته 3: استفاده از کلمات مرتبط و هم خانواده در محتوا؛ برای درک بهتر موضوع، کلمات مترادف، هم خانواده و اصطلاحات مرتبط با کلمه کلیدی اصلی خود در محتوا استفاده کنید. اینکار به گوگل کمک می کند تا محتوای شما و ارتباط آن با موضوع اصلی را بهتر درک کند.

نکته 4: موجودیت های اصلی و کلیدی موضوع خود را پیدا کرده و با یک استراتژی هدفمند از آنها در محتواهای خود استفاده کنید. منابع معتبری که درباره این انتیتی ها صحبت کرده اند را پیدا کنید و به آنها لینک دهید، این حرکت باعث اعتماد گوگل به شما خواهد شد و شما به عنوان یک مرجع و صاحب نظر در آن موضوع شناخته می شوید.

نکته 5: سعی کنید اطلاعات و ادعا های خود را با آمار و داده های معتبر ارائه کنید و به منابع علمی، تحقیقاتی معتبر دنیا یا مقالات علمی لینک دهید. با این کار اعتبار و جامعیت محتوا خود را بالاتر می برید.

سوال و جواب های مربوط به محتوای جامع، فاکتور رتبه بندی

[wpdatatable id=54]

2- تازگی محتوا

دیدگاه قبل درباره تازگی محتوا به عنوان فاکتور رتبه بندی

همه ما می دانیم که گوگل به محتوای تازه اهمیت بیشتری می دهد و سایت هایی که بطور مداوم محتوای جدید و بروز تولید می کنند، شانس بیشتری برای قرار گرفتن در صدر نتایج دارند. البته Google در راهنمای سیستم رتبه بندی هم به این موضوع اشاره کرده است.

گوگل می گوید:

ما سیستم های مختلفی با عنوان “پرسشنامه برای شایستگی و تازگی محتوا” داریم که برای نمایش محتوای تازه‌تر به مخاطب در جستجوها طراحی شده اند.

برای مثال، یک نفر در مورد فیلمی که به تازگی منتشر شده جستجو می کند، به احتمال زیاد او می خواهد نقدها و اطلاعات جدید درباره آن فیلم را بخواند و ببیند و دوست ندارد مقالات قدیمی از زمان شروع ساخت و تولید آن فیلم نوشته شده را بخواند.

یافته‌های جدید بعد از لو رفتن اسناد گوگل درباره تازگی محتوا:

در این افشاگری تأیید شده است که تازگی محتوا همچنان یک عامل مهم در رتبه‌بندی گوگل است. گوگل به تاریخ درج شده زیر مقاله، تاریخ امضاء نویسنده و همچنین به (URL (syntacticDate یا آخرین بروزرسانی صفحه توجه می کند و آنها را در نظر می گیرد.

اسناد لو رفته گوگل، تازگی محتوا فاکتور رتبه بندی

نکات و ترفند های بهینه سازی در تازگی محتوا:

برای اینکه از این فاکتور استفاده کنیم و بتوانیم رتبه بهتری در نتایج جستجو کسب کنیم، نکات زیر می توانند به ما کمک کنند:

  1. نکته اول: تقویم محتوایی درست کنید و به آن پایبند باشید.
  2. نکته دوم: تاریخ انتشار و بروزرسانی محتوا را مشخص کنید.
  3. نکته سوم: بصورت مرتب و منظم محتوای جدید منتشر کنید و محتواهای قدیمی که ارزش دارند را در صورت نیاز به روز کنید.
  4. نکته چهارم: در آدرس صفحه URL، تاریخ قرار ندهید زیرا مدتی بعد که محتوا را بروز می کنید، وجود این تاریخ در آدرس با تاریخ موجود در متن متفاوت است و با هم در تضاد هستند.

اینفوگرافی نکات بهینه سازی فاکتور تازگی محتوا

سوال و جواب های مربوط به تازگی محتوا، فاکتور رتبه بندی

  • همه ما می‌دانیم که گوگل به محتوای تازه اهمیت بیشتری می‌دهد و سایت‌هایی که بطور مداوم محتوای جدید و به‌روز تولید می‌کنند، شانس بیشتری برای قرار گرفتن در صدر نتایج دارند. در راهنمای سیستم رتبه‌بندی گوگل نیز به این موضوع اشاره شده است.

  • گوگل سیستم‌هایی با عنوان “پرسشنامه برای شایستگی و تازگی محتوا” دارد که برای نمایش محتوای تازه‌تر به مخاطب در جستجوها طراحی شده‌اند. به عنوان مثال، شخصی که درباره فیلمی تازه منتشر شده جستجو می‌کند، به دنبال نقدها و اطلاعات جدید است و علاقه‌ای به مقالات قدیمی ندارد.

  • در این افشاگری تأیید شده است که تازگی محتوا همچنان یک عامل مهم در رتبه‌بندی گوگل است. گوگل به تاریخ درج شده زیر مقاله، تاریخ امضاء نویسنده و همچنین به URL (syntacticDate) یا آخرین بروزرسانی صفحه توجه می‌کند و آنها را در نظر می‌گیرد.

  • برای بهینه‌سازی تازگی محتوا، نکات زیر می‌توانند کمک کنند:

    تقویم محتوایی درست کنید و به آن پایبند باشید.
    تاریخ انتشار و بروزرسانی محتوا را مشخص کنید.
    بصورت مرتب و منظم محتوای جدید منتشر کنید و محتواهای قدیمی که ارزش دارند را در صورت نیاز به روز کنید.
    در آدرس صفحه URL، تاریخ قرار ندهید زیرا مدتی بعد که محتوا را بروز می‌کنید، وجود این تاریخ در آدرس با تاریخ موجود در متن متفاوت است و با هم در تضاد هستند.

  • نباید تاریخ را در آدرس صفحه URL قرار دهید زیرا مدتی بعد که محتوا را بروز می‌کنید، وجود این تاریخ در آدرس با تاریخ موجود در متن متفاوت است و با هم در تضاد هستند.

[wpdatatable id=55]

3- بهینه سازی عنوان

دیدگاه قبلی درباره بهینه سازی عنوان فاکتور رتبه بندی:

همه می دانیم که عنوان باید بهینه باشد و این امر به ما در گرفتن رتبه کمک می کند. البته این نکته هم تقریبا همه می دانستیم که گوگل هر زمان که بخواهد، عنوان ما را تغییر می دهد به‌خصوص زمانی‌که تعداد کاراکترهای عنوان انتخابی ما، کوتاه تر یا بلندتر از محدوده تعریف شده گوگل باشد.

در مستندات گوگل هم درباره تاثیر عنوان در نتایج جستجو، آمده است. گوگل درباره عنوان اینطور گفته:

لینک‌های عنوان برای ارائه یک دید سریع به کاربران نسبت به محتوای یک نتیجه و دلیل ارتباط آن با جستجوی آن‌ها بسیار حیاتی هستند. این لینک‌ها معمولاً اصلی‌ترین اطلاعاتی هستند که افراد برای تصمیم‌گیری در مورد کلیک کردن بر روی یک نتیجه استفاده می‌کنند، بنابراین استفاده از متن عنوان با کیفیت بالا در صفحات وب شما بسیار مهم است.

یافته های جدید درباره عنوان بعد از لو رفتن اسناد گوگل:

با توجه به اسناد لو رفته گوگل، عنوان اهمیت زیادی دارد و Google از قابلیتی با نام  titlematchScore استفاده می کند. با این قابلیت، میزان تطابق عنوان یک صفحه را با یک پرسش یا عبارت جستجو شده را اندازه گیری می کند و در رتبه بندی موثر است.

عنوان، فاکتور رتبه بندی براساس اسناد لو رفته گوگل

با این حال در این اسناد هیچ اشاره ای به اندازه گیری طول عنوان صفحات اشاره نشده است. 

نکات بهینه سازی عنوان براساس داده های جدید:

اما برای اینکه بتوانیم از بهینه سازی عنوان برای رشد سایت و کسب رتبه بهتر کمک بگیریم، باید یکسری از نکات را رعایت کنیم، مهم تزین نکات عبارتند از: 

  1. نکته اول:  عنوان شما باید خوانا (خواندن آن برای مخاطب آسان باشد) و توصیفی از موضوع صفحه باشد. به ساختار جمله، وضوح متن و رعایت دستور زبان توجه کنید.
  2. نکته دوم: عنوان باید کوتاه، واضح و مختصر باشد و به درستی محتوا را توصیف کند و از تکرار کلمه کلیدی در آن پرهیز کنید. 
  3. نکته سوم: سعی کنید عنوان را به صورت یک سوال یا عبارتی که پاسخ مستقیم پرسش باشد، بنویسید. این کار باعث افزایش شانس دیده شدن و رسیدن به جایگاه صفر یا اسنیپت ویژه می شود و نرخ کلیک افزایش پیدا خواهد کرد.
  4. نکته چهارم: انواع مختلف عنوان را امتحان کنید و اصلا از تغییر عنوان نترسید. از ابزارها برای A/B تست استفاده کنید و ببینید کدام عنوان بیشترین کلیک و نرخ تبدیل بیشتری دارد.

اینفوگرافی نکات بهینه سازی عنوان

سوال و جواب های مربوط به عنوان، فاکتور رتبه بندی

  • همه می‌دانیم که عنوان باید بهینه باشد و این امر به ما در گرفتن رتبه کمک می‌کند. البته این نکته هم تقریبا همه می‌دانستیم که گوگل هر زمان که بخواهد، عنوان ما را تغییر می‌دهد، به‌خصوص زمانی‌که تعداد کاراکترهای عنوان انتخابی ما، کوتاه‌تر یا بلندتر از محدوده تعریف شده گوگل باشد.

  • با توجه به اسناد لو رفته گوگل، گوگل از قابلیتی با نام titlematchScore استفاده می‌کند. این قابلیت میزان تطابق عنوان یک صفحه را با یک پرسش یا عبارت جستجو شده اندازه‌گیری می‌کند و در رتبه‌بندی موثر است.

  • خیر، در اسناد لو رفته هیچ اشاره‌ای به اندازه‌گیری طول عنوان صفحات نشده است.

  • برای بهینه‌سازی عنوان باید نکات زیر را رعایت کنیم:

    عنوان باید خوانا و توصیفی از موضوع صفحه باشد. به ساختار جمله، وضوح متن و رعایت دستور زبان توجه کنید.
    عنوان باید کوتاه، واضح و مختصر باشد و به درستی محتوا را توصیف کند و از تکرار کلمه کلیدی در آن پرهیز کنید.
    عنوان را به صورت یک سوال یا عبارتی که پاسخ مستقیم پرسش باشد، بنویسید. این کار باعث افزایش شانس دیده شدن و رسیدن به جایگاه صفر یا اسنیپت ویژه می‌شود و نرخ کلیک افزایش پیدا خواهد کرد.
    انواع مختلف عنوان را امتحان کنید و از تغییر عنوان نترسید. از ابزارها برای A/B تست استفاده کنید و ببینید کدام عنوان بیشترین کلیک و نرخ تبدیل بیشتری دارد.

  • عنوان باید خوانا و توصیفی باشد تا مخاطب بتواند به راحتی آن را بخواند و متوجه موضوع صفحه شود. به ساختار جمله، وضوح متن و رعایت دستور زبان توجه کنید تا عنوان جذاب‌تر و موثرتر باشد.

  • سعی کنید عنوان را به صورت یک سوال یا عبارتی که پاسخ مستقیم پرسش باشد، بنویسید. این کار باعث افزایش شانس دیده شدن و رسیدن به جایگاه صفر یا اسنیپت ویژه می‌شود و نرخ کلیک افزایش پیدا خواهد کرد.

[wpdatatable id=56]

4- طول محتوا

دیدگاه قبل درباره طول محتوا و رتبه بندی

بسیاری از متخصصان سئو بر این باور بودند که محتوا طول محتوا یکی از عوامل رتبه بندی است و محتوای طولانی رتبه بهتری کسب می کند. همچنین، محتوای بسیار کوتاه و کم ارزش یک تکنیک کلاه سیاه است. بسیاری عقیده داشتند که  thin content محتوای کوتاه یا اغلب کوتاه است و نباید استفاده کنیم.

یافته های جدید در مورد طول محتوا از اسناد لو رفته

ارتباط مستقیم بین طول محتوا و رتبه بندی نیست. گوگل از معیاری بنام Original Content Score برای بررسی ارزش محتوا استفاده می کند که شامل: منحصربفرد بودن، ارزش، کیفیت و عمق است. یعنی ممکن است محتوای کوتاه نیز امتیاز بالایی بگیرد. محتوای کم ارزش همیشه به خاطر کوتاه بودن آن نیست و از طرف گوگل جریمه نمی شود.

سند افشا شده در مورد طول محتوا، فاکتور رتبه بندی

جان مولر از گوگل، در مورد طول محتوا که در سرچ انجین ژورنال منتشر شد، اینطور گفت:

“تعداد کلمات یک عامل رتبه‌بندی نیست. برخی صفحات با کلمات کم بسیار مهم و مرتبط هستند و برخی دیگر با کلمات زیاد، محتوای بی‌اهمیت دارند”

نکات بهینه سازی طول محتوا:

اما با توجه به این موارد، چطوری براساس فاکتور طول محتوا، متن یا مقاله خودمان را بهینه تر کنیم؟ با من همراه باشید تا با 5 گام اینکار را انجام دهیم.

  1. نکته اول: به جای تمرکز بر تعداد کلمات و طول محتوا، به ارزش آن برای مخاطب اهمیت بدهید. تمرکز خودتان را برای تولید محتوای با کیفیت و آموزنده بگذارید، محتوایی جامع که به سوالات و جستجوی کاربر پاسخ دهد.
  2. نکته دوم:

    هدف کاربر (Search Intent) از جستجو را در نظر بگیرید. سرچ کاربران، هدف آنها و نحوه جستجو را تحلیل کنید و ببینید مخاطب با جستجوی کلمات کلیدی خاص به دنبال چه چیزی است، کانسپت کلمه کلیدی چیست و براساس آن، طول محتوا را تنظیم کنید. مثلا موضوعات اطلاعاتی نیاز به توضیحات بیشتر دارند در حالی که پرس و جو های معاملاتی، محتوایی کوتاه و متمرکز نیاز دارند.

  3. نکته سوم:

    درست است که محتوا طولانی ارزشمند است، اما به این نکته توجه کنید که اکثر کاربران امروزی، تمرکز زیاد و حوصله مطالعه مقاله بلند را ندارند و به سرعت از خواندن یک مطلب طولانی خسته می شوند. بنابراین باید محتوای خود را بصورت استراتژیک ساختاربندی کنید، اطلاعات کلیدی را در ابتدای مقاله قرار دهید و کاربران را در طول متن، درگیر نگه دارید.

  4. نکته چهارم:

    بهترین راهکار، تست محتواست، یعنی محتواهای خود را تست و عملکرد آنها را بررسی و پیگیری کنید. محتوا را با طول های مختلف ارائه و از مخاطب خود  بازخورد بگیرید.  ببینید چه نوع محتوایی بیشتر با هدف مخاطب شما همخوانی دارد و بهترین آنها را انتخاب کنید.

  5. نکته پنجم و آخر:

    خوشه های محتوایی ایجاد کنید و محتوای اصلی (pillar content) را به محتواهای کوچک تر تبدیل نمایید. اینکار به شما مجال می دهد تا یک موضوع را بطور جامع و کامل پوشش دهید.

اینفوگرافی طول محتوا عامل رتبه بندی

سوال و جواب های مربوط به طول محتوا، فاکتور رتبه بندی

  • بسیاری از متخصصان سئو بر این باور بودند که طول محتوا یکی از عوامل رتبه‌بندی است و محتوای طولانی رتبه بهتری کسب می‌کند. همچنین، محتوای بسیار کوتاه و کم‌ارزش به عنوان یک تکنیک کلاه سیاه در نظر گرفته می‌شد و محتوای thin content اغلب کوتاه بود.

  • یافته‌های جدید نشان می‌دهند که ارتباط مستقیمی بین طول محتوا و رتبه‌بندی نیست. گوگل از معیاری به نام Original Content Score برای بررسی ارزش محتوا استفاده می‌کند که شامل منحصربفرد بودن، ارزش، کیفیت و عمق محتوا است. یعنی ممکن است محتوای کوتاه نیز امتیاز بالایی بگیرد.

  • نکات مهم در بهینه سازی طول محتوا عبارتند از:

    1. به جای تمرکز بر تعداد کلمات به ارزش آن اهمیت بدهید.
    2. هدف کاربر از جستجو را در نظر بگیرید.
    3. محتوا را بصورت استراتژیک ساختار بندی کنید.
    4. محتوای خود را تست کنید.
    5. خوشه های محتوایی (پیلار کلاستر) ایجاد کنید.
  • بیشتر کاربران امروزی تمرکز زیادی ندارند و به سرعت از خواندن مطالب بلند خسته می‌شوند. بنابراین باید اطلاعات کلیدی را در ابتدای مقاله قرار دهید و کاربران را در طول متن درگیر نگه دارید.

[wpdatatable id=57]

5- بک لینک

دیدگاه قبلی درباره بک لینک به عنوان فاکتور رتبه بندی:

ما می دانستیم بک لینک یکی از مهم ترین عوامل و فاکتورهای رتبه بندی است و هر چه بک لینک های باکیفیت بیشتری داشته باشیم، در نتایج جستجو هم رتبه بالاتری خواهیم داشت.

اما گری آلیس از گوگل ادعا کرد که بک لینک ها به اندازه ای که ما فکر می کردیم، حیاتی نیستند.

گری گفت:

بک لینک ها مهم هستند ولی فکر کنم مردم اهمیت آنها را بیش از حد ارزیابی می کنند. من موافق نیستم که بک لینک جزو 3 فاکتور اصلی رتبه بندی باشد و مدت هاست که اینطور نیست.

یافته های جدید درباره تاثیر بک لینک از اسناد لو رفته:

این افشاگری تأیید می‌کند که بک‌لینک‌ همچنان یک عامل موثر و فاکتور بسیار مهم در رتبه‌بندی است. با این حال، فقط تعداد بک لینک مهم نیست و در این اسناد آمده است که گوگل بیشتر بر کیفیت بک لینک تاکید دارد تا تعداد آنها، یعنی بک‌لینک‌های دریافتی از وب‌سایت‌های معتبر و مرتبط، ارزش بیشتری نسبت به بک‌لینک‌های دریافتی از وب‌سایت‌های بی‌کیفیت دارند.

همچنین نشان می‌دهد که گوگل ممکن است بیشتر بر کیفیت بک‌لینک‌ها تأکید داشته باشد تا تعداد آن‌ها. این به این معناست که بک‌لینک‌های دریافتی از وب‌سایت‌های معتبر و مرتبط، ارزش بیشتری نسبت به بک‌لینک‌های دریافتی از وب‌سایت‌های بی‌کیفیت دارند.

نکات بهینه‌سازی در مورد بک لینک:

اما چطور از بک لینک برای رشد سایت و رسیدن به نتایج برتر در SERP استفاده کنیم؟ در ادامه مهم ترین نکات و ترفندهای استفاده از بک لینک را می آورم، با من همراه باشید:

  1. نکته اول:

    محتوای استثنایی و خوب تولید کنید که شایسته لینک گرفتن باشد. محتوای شما باید تحلیلی و با داده های منحصر بفرد تمرکز کند، این کار باعث می شود ما به عنوان یک رهبر فکری در حوزه کاری خودمان شویم و نتیجه آن دریافت بک‌لینک‌های با کیفیت بطور طبیعی خواهد بود.

  2. نکته دوم:

    اولویت شما باید دریافت بک‌لینک‌ از وب‌سایت‌های مرتبط با موضوع وب‌سایت شما باشد. لینک‌های دریافتی از وب‌سایت‌های مکمل در صنعت شما وزن بیشتری نسبت به بک‌لینک‌های عمومی از منابع غیرمرتبط دارند.

  3. نکته سوم:

    تمرکز خودتان را به کسب بک‌لینک‌ها از طریق استراتژی‌های ارگانیک مانند بلاگ‌نویسی مهمان، ایجاد اینفوگرافیک یا شرکت در بحث‌ها بگذارید. از تاکتیک‌های سیاه و دریافت غیرقانونی لینک، مانند خرید بک لینک یا  لینک مبادله ای، خودداری کنید، زیرا این‌ روش ها می‌توانند سایت شما را نابود کنند و از طرف گوگل جریمه شوید.

اینفوگرافی نکات بهینه سازی بک لینک

سوال و جواب های مرتبط با بک لینک فاکتور رتبه بندی

[wpdatatable id=58]

6- سطح بندی ایندکس

دیدگاه قبلی درباره سطح بندی ایندکس:

ما حدث می زدیم گوگل وب‌سایت‌ها را بر اساس عوامل مختلف دسته‌بندی می‌کند که ممکن است بر تعداد دفعات خزیدن و ایندکس شدن آن‌ها تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، یک سایت خبری که بطور مداوم محتوا منتشر می کند و به‌روزرسانی‌های مکرری دارد، ممکن است بیشتر از یک وب‌سایت هایی که معرفی خدمات و ارائه اطلاعات کسب و کار ها می پردازند، مورد خزیدن قرار گیرد. 

گوگل در این باره در مستندات Google Search Central آورده است: 

توجه داشته باشید که گوگل تلاش می‌کند صفحات را در یک بازه زمانی معقول بررسی و ایندکس کند. برای اکثر سایت‌ها، این مدت سه روز یا بیشتر است. انتظار نداشته باشید که گوگل صفحات را در همان روزی که منتشر می‌کنید ایندکس کند، مگر اینکه یک سایت خبری باشید یا محتوای بسیار ارزشمند و بسیار حساس به زمان داشته باشید.

یافته‌های جدید در مورد Indexing tier:

این افشاگری تأیید می‌کند که سطح‌بندی در ایندکس و بودجه خزش، نقش مهمی دارد. گوگل برای مدیریت و سامان دهی محتوا در پایگاه داده های ایندکس خود، از لایه بندی ایندکس (Indexing tier) استفاده می کند. این سیستم محتوا را بر اساس اولویت و اهمیت به دسته‌ها یا لایه‌های مختلف تقسیم می‌کند تا سرعت و کارایی جستجو و ارائه نتایج بهبود یابد. وب‌سایت‌هایی که در سطوح بالاتر قرار دارند، ممکن است بیشتر مورد خزیدن و ایندکس شدن قرار گیرند.

سند افشا شده در مورد سطح بندی ایندکس فاکتور رتبه بندی

این موضوع همچنین به بک‌لینک‌ها نیز اعمال می‌شود. هر چه سطح بالاتر باشد، لینک ارزشمندتر است. صفحات تازه منتشر شده نیز به عنوان صفحات با کیفیت بالا در نظر گرفته می‌شوند. به طور خلاصه، ما باید از صفحاتی لینک بگیریم که یا تازه هستند یا در سطح بالا قرار دارند. علت اینکه دریافت لینک از صفحات با رتبه بالا و صفحات خبری عملکرد بهتری دارد، همین امر است.

نکات و ترفندهای بهینه سازی براساس فاکتور سطح بندی ایندکس

اما با توجه به این موارد و اسناد افشا شده، ما در سایت خود چه کارهایی انجام دهیم تا طبق این فاکتور بتوانیم بهبود رتبه داشته باشیم؟ در ادامه چند نکته ارائه می کنم، با من همراه باشید:

  1. نکته اول: یک وب سایت با ساختار فنی سالم، بهتر و بیشتر توسط ربات های موتور جستجو خزش و ایندکس می شود، بنابراین شما هم ابتدا سایت خود را از نظر تکنیکال کنترل کنید. ریسپانسیو بودن ( نمایش درست سایت در موبایل و تبلت) سایت، سرعت لود سایت و بارگذاری، ساختار کدنویسی را حتما چک و اصلاح نمایید.
  2. نکته دوم: سعی کنید به‌طور منظم محتوای جدید ولی ارزشمند تولید و منتشر کنید، گوگل محتوای تازه را در اولویت برای ایندکس قرار می دهد. جریان ثابت به‌روزرسانی‌های با کیفیت بالا، وضعیت ایندکس شما را بهبود می دهد.
  3. نکته سوم: تمرکز خود را به دریافت بک لینک از سایت های معتبر و شناخته شده در حوزه تخصصی خودتان بگذارید. بهتر است اولویت شما، دریافت لینک از صفحاتی که به‌طور مکرر به‌روزرسانی می‌شوند و در نتایج جستجو رتبه خوبی دارند، باشد.
  4. نکته چهارم: یک ساختار لینک‌دهی داخلی قوی ایجاد کنید که صفحات وب شما را به طور مؤثری به هم متصل کند. این کار به گوگل کمک می‌کند تا سلسله مراتب وب‌سایت شما را درک کند و به طور کارآمد محتوای شما را مرور کند، که می‌تواند بهبود سطح کلی ایندکس شما را به همراه داشته باشد.
  5. نکته پنجم: یک نقشه سایت بهینه‌ داشته باشید و آن را به سرچ کنسول سایت معرفی و ارسال کنید. یداشتن نقشه سایت با ساختار مناسب به گوگل کمک می‌کند تا تمامی صفحات مهم شما را سریع و به طور مؤثر کشف و ایندکس کند.
  6. نکته ششم: بطور منظم سلامت ایندکس وب‌سایت خود را در سرچ کنسول کنترل کنید. این کار به شما اجازه می‌دهد تا هر گونه مشکل ایندکس را شناسایی کرده و به سرعت آن‌ها را برطرف کنید تا وضعیت خوبی در میان سطوح ایندکس حفظ کنید.

اینفوگرافی بهینه سازی براساس سطح بندی ایندکس

سوال و جواب در ارتباط با سطح بندی ایندکس و رتبه بندی

  • ما حدث می‌زدیم گوگل وب‌سایت‌ها را بر اساس عوامل مختلف دسته‌بندی می‌کند که ممکن است بر تعداد دفعات خزیدن و ایندکس شدن آن‌ها تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، یک سایت خبری که بطور مداوم محتوا منتشر می‌کند و به‌روزرسانی‌های مکرری دارد، ممکن است بیشتر از وب‌سایت‌هایی که معرفی خدمات و ارائه اطلاعات کسب و کارها می‌پردازند، مورد خزیدن قرار گیرد.

  • وگل تلاش می‌کند صفحات را در یک بازه زمانی معقول بررسی و ایندکس کند. برای اکثر سایت‌ها، این مدت سه روز یا بیشتر است. انتظار نداشته باشید که گوگل صفحات را در همان روزی که منتشر می‌کنید ایندکس کند، مگر اینکه یک سایت خبری باشید یا محتوای بسیار ارزشمند و بسیار حساس به زمان داشته باشید.

  • یافته‌های جدید تأیید می‌کنند که سطح‌بندی در ایندکس و بودجه خزش نقش مهمی دارد. گوگل برای مدیریت و سامان‌دهی محتوا در پایگاه داده‌های ایندکس خود، از لایه‌بندی ایندکس (Indexing tier) استفاده می‌کند. وب‌سایت‌هایی که در سطوح بالاتر قرار دارند، ممکن است بیشتر مورد خزیدن و ایندکس شدن قرار گیرند.

  • هر چه سطح بالاتر باشد، لینک ارزشمندتر است. صفحات تازه منتشر شده نیز به عنوان صفحات با کیفیت بالا در نظر گرفته می‌شوند. دریافت لینک از صفحات با رتبه بالا و صفحات خبری عملکرد بهتری دارد.

    1. داشتن ساختار فنی سالم 
    2. تولید محتوای منظم
    3. دریافت بک لینک از سایت های معتبر در حوزه تخصصی
    4. ساختار لینک داخلی قوی
    5. نقشه سایت و معرفی به گوگل
    6. کنترل سلامت سایت

[wpdatatable id=59]

7- سرعت دریافت لینک های اسپم

دیدگاه قبلی درباره فاکتور رتبه‌بندی دریافت لینک های اسپم:

ما می‌دانیم که رشد سریع دریافت بک‌لینک‌های بی‌کیفیت، به‌ویژه با انکرتکست‌های اسپم، هیچ فایده‌ای برای شما نخواهد داشت. در بهترین حالت، گوگل به سادگی آن‌ها را محاسبه نمی‌کند، و در بدترین حالت، شما جریمه خواهید شد.

 مت کاتس، رئیس سابق تیم وب‌اسپم گوگل، گفت:

“موضوع فقط به تعداد لینک‌هایی که به سایت شما اشاره می‌کنند مربوط نمی‌شود، بلکه به سرعت دریافت این لینک‌ها نیز بستگی دارد. سرعت لینک‌سازی واقعاً مهم است. بنابراین، دریافت یک لینک از یک سایت معتبر مانند Forbes ارزش بیشتری دارد نسبت به صد لینک از یک وبلاگ بی‌نام و نشان”

یافته‌های جدید:

این افشاگری نشان می‌دهد که گوگل در واقع هم درصد انکرتکست‌های اسپم و هم سرعت ظاهر شدن بک‌لینک‌های بی‌کیفیت را پیگیری می‌کند. بنابراین، یک افزایش ناگهانی در بک‌لینک‌های بی‌کیفیت می‌تواند به عنوان یک هشدار برای گوگل باشد و ممکن است باعث کاهش رتبه شما شود.

سند لو رفته گوگل درباره فاکتور رتبه بندی لینک اسپم

نکات و ترفندهای بهینه سازی دریافت لینک اسپم

مهم ترین نکته ها برای بهینه سازی دریافت لینک اسپم عبارتند از:

  1. نکته اول: اولویت را به ساخت بک‌لینک‌ها به صورت ارگانیک و در طول زمان بدهید. کسب لینک‌ها از طریق ایجاد محتوای با کیفیت، وبلاگ‌نویسی مهمان و مشارکت در صنعت، سرعت لینک‌دهی طبیعی‌تری را فراهم می‌کند.
  2. نکته دوم:

    از افزایش ناگهانی بک‌لینک‌ها خودداری کنید. این می‌تواند هشدارهای اسپم را در الگوریتم‌های گوگل فعال کند. بر کسب بک‌لینک‌ها به صورت پایدار و در یک دوره زمانی طولانی تمرکز کنید.

  3. نکته سوم:

     استاندارد بالایی برای دریافت بک لینک‌ در نظر بگیرید و آنرا حفظ کنید. بک‌لینک‌ها را از وب‌سایت‌های مرتبط، معتبر  و به صورت طبیعی به دست آورید.

  4. نکته چهارم:

    از انکرتکست‌ها به صورت طبیعی استفاده کنید و سعی نکنید انکر تکست ها را از کلمات کلیدی پر کنید. 

اینفوگرافی بهینه سازی دریافت لینک اسپم

[wpdatatable id=60]

8- نرخ کلیک

دیدگاه قبلی درباره کلیک به عنوان فاکتور رتبه‌بندی:

سخنگویان گوگل انکار کرده اند که نرخ کلیک (CTR) یک عامل رتبه بندی است. نرخ کلیک بیشتر نشان دهنده این است که سایت شما برای کاربران جالب و مرتبط با جستجوی آنهاست.

گری ایلیز، یکی از تحلیلگران برجسته گوگل، در یکی از جلسات AMA گفته است:

“ما تلاش می‌کنیم تأیید کنیم که از داده‌های کاربری در رتبه‌بندی نتایج جستجو استفاده می‌کنیم. نرخ کلیک به‌عنوان سیگنال بسیار کمی در نظر گرفته می‌شود و استفاده از آن به‌طور مستقیم در رتبه‌بندی‌ها منطقی نیست، اما در برخی موارد خاص، از آن استفاده می‌کنیم”

یافته‌های جدید:

این افشاگری نشان می‌دهد که گوگل ممکن است بیشتر از آنچه قبلاً تصور می‌کردیم بر کلیک‌ها تأکید داشته باشد. این به این معناست که احتمالاً نرخ کلیک (CTR) یک فاکتور بسیار مهم در رتبه‌بندی است.

سند افشا شده درباره نرخ کلیک فاکتور رتبه بندی

نکات بهینه سازی نرخ کلیک 

اما بهینه سازی سایت برای فاکتور نرخ تبدیل، مهم ترین نکات عبارتند از:

  1. نکته اول:

     فقط به بالا بردن نرخ کلیک تمرکز نکنید، تولید محتوای آموزنده و جذاب که مبتنی به نیت جستجوی کاربران باشد و پاسخ کاربران را بدهد، به‌طور طبیعی نرخ کلیک (CTR) را بالاتری می برد.

  2. نکته دوم:

    متا توضیحات واضح، مختصر و جذابی بنویسید که به‌طور دقیق محتوای شما را منعکس کرده و کاربران را به کلیک بر روی قطعه شما ترغیب کند. ارزش پیشنهادی، مزیت رقابتی و منافعی که کاربران با بازدید از سایت شما به‌دست می‌آورند را مشخص و برجسته کنید.

  3. نکته سوم:

    عنوان‌، تیترها و سرفصل‌های جذابی برای محتوای خود بنویسید بطوریکه توجه کاربران را در نتایج جستجو جلب کنند. از افعال قوی، تاثیرگذار و کلمات کلیدی استفاده کنید. طوری بنویسید که به مزایای کاربران اشاره داشته باشد و کاربران را به کلیک‌ تشویق کنید.

  4. نکته چهارم: از نشانه‌گذاری اسکیما مرتبط استفاده کنید تا موتورهای جستجو اطلاعات غنی‌تر درباره محتوای شما درک کنند. این می‌تواند به نمایش قطعات غنی در نتایج جستجو منجر شود و نرخ کلیک‌ها را افزایش دهد. همچنین می‌توانید حتی یک قطعه ویژه (featured snippet) هم دریافت کنید که به‌طور چشمگیری کلیک‌های شما را افزایش خواهد داد.

اینفوگرافی نرخ کلیک فاکتور رتبه بندی

سوال و جواب های نرخ کلیک فاکتور رتبه بندی

[wpdatatable id=61]

9- مدت زمان ماندگاری کاربر در سایت

دیدگاه قبلی درباره زمان ماندگاری کاربر در سایت، فاکتور رتبه‌بندی:

مدت زمان ماندگاری کاربر از عوامل رتبه بندی است یا نه؟ موردی است که ما مطمئن نبودیم و برخی هم شک داشتند ولی خیلی ها عقیده داشتند این مورد مهم است و می تواند به سئو کمک کند. در سرچ انجین ژورنال به فاکتور زمان ماندگاری سایت اشاره شده است.

گری ایلیس، یکی از تحلیلگران برجسته گوگل، گفت:

مدت زمان ماندگاری کاربر در سایت (dwell time) به طور کلی یک “شاخص ساختگی” است و بیشتر در مورد تجربه کاربری است تا یک عامل مستقیم رتبه‌بندی. وی افزود که موتور جستجوی گوگل بیشتر به سیگنال‌های مرتبط با تجربه کاربری و تعامل با محتوا توجه می‌کند.

یافته‌های جدید بعد از افشای اسناد گوگل:

این افشاگری تأیید می‌کند که مدت زمان ماندگاری کاربر یک فاکتور مهم در رتبه‌بندی است. گوگل ممکن است عواملی مانند مدت زمان ماندن کاربران در یک وب‌سایت، تعداد صفحاتی که مشاهده می‌کنند و اینکه آیا بر روی لینک‌های خروجی کلیک می‌کنند را در نظر بگیرد.

نکات و ترفندهای بهینه سازی ماندگاری کاربر در سایت

برای بهینه سازی سایت براساس زمان ماندگاری کاربر در سایت، کارها و ترفندهای زیر را می توان انجام داد:

  1. نکته اول: محتوای با کیفیت بالا تولید کنید، محتوایی که آموزنده، گیرا و دلچسب و از نظر بصری جذاب باشد. در متن از تصاویر، اینفوگرافیک‌ها و ویدئوها استفاده کنید تا کاربران هم از متن خسته نشده و محتوا را تا انتها بخوانند. 
  2. نکته دوم:

    وب‌سایت ما باید کاربرپسند باشد و ساختار  استاندارد و ناوبری درست و واضح داشته باشد. مخاطب باید به راحتی بتواند اطلاعات مورد نیازش را پیدا کند.

  3. نکته سوم:

    وب‌سایت باید در گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها نیز به درستی کار کند و بهینه باد. تجربه‌ی خوب و روان در موبایل، باعث می‌شود کاربران بارها به سایت شما بازگردند.

  4. نکته چهارم: کاربران را به تعامل با محتوا ترغیب کنید و از دعوت به اقدام (CTA) درست استفاده کنید. دقیقاً به آن‌ها بگویید که می‌خواهید چه کاری انجام دهند، مثلا واضح به مخاطب بگویید در خبرنامه عضو شود، یا از صفحه دیگری بازدید کند و یا حتی یک فایل دانلود کند.

اینفوگرافی زمان ماندگاری کاربر در سایت، فاکتور رتبه بندی

سوال و جواب های مدت زمان ماندگاری کاربر در سایت، فاکتور رتبه بندی

[wpdatatable id=62]

10- داده های کروم

دیدگاه قبلی در مورد داده های کروم به عنوان فاکتور رتبه‌بندی:

ما مطمئن نبودیم که واقعا گوگل از داده‌های کروم مانند: تاریخچه جستجو، صفحات وب که باز کرده و نشانک‌ها (bookmarks)، برای رتبه‌بندی وبسایت‌ها استفاده می‌کند یا خیر. 

ما می‌دانستیم که گوگل ممکن است، در صورتی که کاربر تأیید کند، نتایج جستجوی شخصی‌سازی‌شده را نمایش دهد.

جان مولر در این ارتباط گفت:

گوگل از داده‌های مرورگر کروم برای رتبه‌بندی استفاده نمی‌کند.  تنها اطلاعاتی که از کروم برای رتبه‌بندی استفاده می‌شود، داده‌های مربوط به تجربه کاربری صفحات (CrUX) است که به صورت تجمیعی و ناشناس جمع‌آوری می‌شود و در گزارش‌های تجربه صفحه (Page Experience Report) استفاده می‌گردد

یافته‌های جدید:

این افشاگری نشان می‌دهد که گوگل ممکن است از داده‌های کروم برای شخصی‌سازی نتایج جستجو استفاده کند. به عبارت دیگر، تاریخچه مرور و تاریخچه جستجوی یک کاربر می‌تواند بر رتبه‌بندی وبسایت‌ها در نتایج جستجو تأثیر بگذارد.

تعداد بازدید های سایت  از طریق کروم، یکی از امتیازهای کیفیت آن صفحه است، ماژول مرتبط دیگر با کروم، Sitelink است که می تواند عامل تاثیرگذار باشد.

نکات مهم برای بهینه سازی داده های کروم

با توجه به موارد مطرح شده و برای بهینه سازی داده های کروم به عنوان یک عامل در رتبه بندی، نکات زیر می تواند کمک کند:

  1. نکته اول:

    اولویت خود را بر تولید محتوای با کیفیت بگذارید که پاسخ نیاز کاربر را بدهد. محتوای شما باید پاسخگوی طیف وسیعی از نیاز کاربران در حوزه کاری شما باشد. این کار باعث افزایش احتمال دیده شدن محتوای شما خواهد شد.

  2. نکته دوم:

    تمرکز خود را روی بهینه سازی محتوا برای عبارت کلیدی اصلی در حوزه اصلی خود بگذارید. این کار باعث می شود سایت شما برای کاربرانی که به طور کلی به موضوع شما علاقمند هستند، حتی اگر سابقه جستجوی آنها کمی متفاوت باشد، نمایش داده می شود.

  3. نکته سوم:

    استراتژی منسجم داشته باشید و محتوای باارزش و آموزنده ارائه کنید. این کار باعث می شود سایت شما به عنوان یک مرجع و منبع معتبر در حوزه کاری تان شناخته شود و به احتمال زیاد صرف‌نظر از نتایج شخصی‌سازی شده، به کاربران نمایش داده شود.

اینفوگرافی، داده های کروم فاکتور رتبه بندی

11- اعتبار دامنه (Domain Authority)

دیدگاه قبل در مورد اعتبار دامنه به عنوان فاکتور رتبه‌بندی

ما حدث می زدیم که اعتبار دامنه یکی از عواملی است که گوگل هنگام رتبه بندی سایت ها در نظر می گیرد، با این حال گوگل اعلام کرد که اعتبار دامنه یک فاکتور رتبه بندی نیست.

یافته های جدید

در اسناد لو رفته گوگل آمده است که اعتبار دامنه یک فاکتور بسیار مهم برای رتبه‌بندی است و گوگل برای تعیین اعتبار دامنه به عواملی مثل: سن وب‌سایت، ترافیک کلی سایت، کیفیت بک‌لینک های آن توجه می کند.

نکات و ترفندهای بهینه سازی فاکتور اعتبار دامنه

حالا که متوجه شدیم اعتبار دامنه یک فاکتور مهم در رتبه بندی است، چطور اعتبار دامنه سایت خودمان را بالا ببریم؟  نکات زیر می تواند به بالا بردن

Domain Authority کمک کنند:

  1. نکته اول: به جای تولید محتوای صرفا آموزنده، روی ساخت خوشه های محتوایی عمیق تمرکز کنید و موضوعات مرتبط با حوزه کاری خودتان را بطور جامع پوشش دهید. این کار باعث می شود سایت شما به عنوان مرجع و منبع شناخته شود.
  2. نکته دوم: از آمار و ارقام و داده های قابل تایید در محتوا استفاده کنید و ادعای خود را ثابت نمایید، برای نشان دادن اعتبار و عمق محتوای خود، به منابع معتبر و مطالعات دانشگاهی لینک دهید.
  3. نکته سوم:

    تمرکز خودتان را برای دریافت بک‌لینک‌های با کیفیت از سایت های مرتبط با حوزه تخصصی خود بگذارید و اولویت با سایت هایی باشد که دامنه قوی و معتبر هستند.

  4. نکته چهارم: پست مهمان (Guest post) در سایت های معتبر حوزه تخصصی خودتان منتشر کنید. پست های مهمان باید کیفیت خوب و بالا داشته باشد طوری که تخصص شما را نشان دهد و برای مخاطبین هم ارزش افزوده داشته باشد.
  5. نکته پنجم: از مخاطبین خود بخواهید درباره برند شما نظرشان را بگویند و بعد منتشر کنید، حتما از کاربران وفادار بخواهید نظر مثبت واقعی خودشان را برای شما ارسال کنند. نام بردن از شما حتی بدون اینکه لینک هم به شهرت و بالا رفتن اعتبار تان کمک می کند.
  6. نکته ششم:

    در شبکه های اجتماعی حضور فعال داشته باشید و با مخاطبین خود تعامل کنید. تولید محتوای ارزشمند در شبکه های اجتماعی، ارتباط با تاثیرگذاران حوزه تخصصی خود، حضور موثر در انجمن های تخصصی به برندسازی و آگاهی از برند کمک می کند و نتیجه آن هم افزایش اعتبار دامنه خواهد بود.

 

اینفوگرافی اعتبار دامنه فاکتور رتبه بندی

12- اعتبار و اعتماد صفحه اصلی (Homepage PageRank) (homepage trust)

دیدگاه قبل درباره اعتبار صفحه اصلی فاکتور رتبه بندی

ما می‌دانستیم که PageRank صفحه اصلی سایت بر رتبه‌بندی صفحات داخلی، تأثیر می‌گذارد. با این حال، هرگز فکر نمی‌کردیم که گوگل بیشترین توجه را به صفحه اصلی معطوف کند.

یافته‌های جدید:

این افشاگری نشان می‌دهد که PageRank و اعتماد به صفحه اصلی یک وبسایت ممکن است به طور خاص بر رتبه‌بندی تمامی صفحات آن تأثیر بگذارد.

بر اساس این سند، هر سایت دارای PageRank مخصوص به صفحه اصلی خود است. به احتمال زیاد، PageRank و اعتبار سایت به عنوان معیارهای موقتی برای صفحات جدید استفاده می‌شوند تا زمانی که PageRank خود آن صفحات محاسبه شود.

گوگل بر اساس میزان اعتمادی که به صفحه اصلی دارد، تصمیم می‌گیرد که یک لینک چقدر ارزش داشته باشد و چقدر اعتبار انتقال پیدا کند.

نکات بهینه سازی اعتبار و اعتماد صفحه اصلی

با توجه به اهمیت پیج رنک صفحه اصلی، رعایت نکات زیر می تواند به ما در جهت بالا بردن اعتبار سایت کمک کند. این نکات عبارتند از:

  1. نکته اول:

    در صفحه اصلی (خانه) سایت تان، محتوای جذاب که نشان دهنده خدمات اصلی یا محصولات شما هستند، تولید کنید. از تصاویر با کیفیت بالا، ویدیو معرفی و استفاده از یک دعوت به اقدام (call to action) خوب استفاده کنید تا کاربران را جذب سایت شما شوند.  

  2. نکته دوم:  محتوای صفحه اصلی خود را ساختار بندی کنید و سعی کنید یک سلسله مراتب داشته باشد. بخش‌های مهم محتوا را برجسته و مشخص کرده و به صفحه‌های مرتبط داخل وبسایت خود، لینک دهید. کاربر باید به راحتی به محتوای مورد نیاز دسترسی داشته باشد و راحت آنها را درک کند.
  3. نکته سوم: صفحه اصلی خود را به طور منظم با محتوای جدید و اعلان‌ها و بنر های جدید، به‌روزرسانی کنید. این کار فعال بودن وبسایت شما را نشان می‌دهد و سیگنال‌های مثبتی به موتورهای جستجو ارسال می‌کند.
  4. نکته چهارم:

     صفحه “درباره ما” داشته باشید و در آن داستان سایت خود را بیان کنید و تیم خود را معرفی نمایید. این کار اعتماد کاربران به شما را جلب می کند و شما یک منبع معتبر شناخته می شوید.

  5. نکته پنجم:

    اطلاعات تماس، آدرس خود را در صفحه اصلی و در دید مخاطب نمایش دهید تا کاربر بیشتر به شما اعتماد کند و نشان می دهد شما یک کسب و کار معتبر و قابل دسترسی هستید.

  6. نکته ششم:

    حتما گواهی SSL داشته باشید و اگر اطلاعات کاربران را ذخیره می کنید، علائم و نماد های اعتماد الکترونیک را بگیرید و آنها را در صفحه اصلی سایت در معرض دید مخاطب قرار دهید.این کار به کاربران اطمینان می‌دهد که اطلاعات آن‌ها ایمن و محافظت‌شده است.

  7. نکته هفتم:

    از انتشار پست مهمان در سایت های معتبر حوزه تخصصی خود غافل نشوید و در آن به صفحه اصلی سایت لینک دهید. این کار اعتبار سایت را افزایش داده و سیگنال های مثبت و اعتبار به صفحات داخلی منتقل خواهد کرد.

  8. نکته هشتم:

    ساختار لینک سازی داخلی قوی طراحی کنید که از صفحه اصلی به صفحات داخلی لینک داده شود تا اعتبار صفحه اصلی در کل سایت توزیع شود. بررسی کنید که موتورهای جستجو می توانند کل محتوای ارزشمند شما را ببینند و ایندکس کنند یا خیر و اگر مشکلی باشد سریع برطرف نمایید.

اینفوگرافی نکات بهینه سازی اعتبار صفحه اصلی

13- سن دامنه و سندباکس

دیدگاه قبلی در مورد سن دامنه به عنوان فاکتور رتبه‌بندی:

گوگل انکار کرد که سن دامنه یک فاکتور رتبه‌بندی است و نقش آن را رد کرد:  

با این حال، سئوکاران معتقد بودند که سن دامنه یک عامل و فاکتور رتبه بندی است و در رده بندی نقشی دارد. وبسایت‌های قدیمی‌تر احتمالاً یک امتیاز بیشتر دریافت می‌کنند. 

علاوه بر این، گوگل ادعا کرد که چیزی به نام “سندباکس” برای دامنه‌های جدید وجود ندارد. اما هنوز هم برخی از سئوکاران بر این باورند که سند باکس وجود دارد، اما نمی‌دانند چه اقداماتی باید انجام دهند تا دامنه‌های جدیدشان تحت تأثیر منفی سندباکس قرار نگیرند.

یافته‌های جدید:

این افشاگری نشان می‌دهد که سن وبسایت می‌تواند یک فاکتور رده بندی باشد، اما میزان تاثیر  دقیق آن همچنان نامشخص است.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد که سندباکس وجود دارد هر چند که گوگل آن را انکار کرده است. 

نکات بهینه سازی سایت برای فاکتور سن دامنه 

همانطور که در اسناد گوگل آمده است، سن دامنه یک فاکتور رده‌بندی است، بنابراین نکات مهم بهینه سازی برای سن دامنه را در ادامه توضیح می دهم، با من همرا باش:

  1. نکته اول:

    هیچ راه میانبری برای ساختن یک وبسایت معتبر در یک شب وجود ندارد، تمرکز خود را به تولید محتوای باکیفیت و ساختن امپراطوری آنلاین بگذارید.

  2. نکته دوم: برای تبلیغات در دنیای آنلاین و مجازی و همچنین واقعی، سرمایه گذاری کنید. هر چه برند قوی تر داشته باشید و آگاهی از برندتان بیشتر باشد، به عنوان یک مرجع منبع قابل اعتماد شناخته خواهید شد و اعتماد مخاطبین به شما بیشتر می شود.
  3. نکته سوم:

    یک استراتژی پایدار برای تولید محتوا داشته باشید. به طور منظم تولید محتوای جدید و اطلاعاتی داشته باشید و آنها را منتشر کنید تا وبسایت شما فعال و مرتبط باقی بماند. این کار نشان می‌دهد که شما متعهد به ارائه ارزش به مخاطبان خود هستید.

  4. نکته چهارم: اگر در نظر دارید دامنه‌ای که قبلاً استفاده شده است را بخرید، از یک ابزار جستجوی WHOIS استفاده کنید تا تاریخ ایجاد دامنه و اطلاعات ثبت‌کننده را پیدا کنید. همچنین، نام دامنه را در وبسایت‌های نظارت بر اعتبار جستجو کنید تا هرگونه ارتباط منفی احتمالی را شناسایی کنید.
  5. نکته پنجم: بک لینک ها را در بازه زمانی کوتاه کنترل کنید تا مطمئن شوید بک لینک اسپم به شما اضافه نشده است.

اینفوگرافی سن دامنه فاکتور رتبه بندی

14- تجربه، تخصص، اعتبار و اعتمادپذیری (E-E-A-T)

دیدگاه قبلی در مورد EEAT فاکتور رتبه‌بندی:

ما می‌دانستیم که گوگل برای وبسایت‌هایی که به عنوان متخصص در حوزه خود شناخته می‌شوند، ارزش زیادی  قائل است. این امر به ویژه برای وبسایت‌هایی که محتوای YMYL (پول شما یا زندگی شما) ارائه می‌دهند، بسیار مهم است.

یافته‌های جدید:

این افشاگری تأیید می‌کند که E-E-A-T یک فاکتور مهم در رتبه‌بندی است، به ویژه برای محتوای YMYL. گوگل ممکن است عواملی مانند اعتبار نویسنده، شهرت وبسایت و کیفیت کلی محتوا را در نظر بگیرد. گوگل همچنین تمام اطلاعات مربوط به نویسنده را جمع‌آوری کرده و موجودیت نویسنده را شکل می‌دهد. اگر این موجودیت نویسنده قوی و معتبر باشد، اعتبار نویسنده، به طور خودکار محتوای نوشته شده توسط او را تقویت می‌کند.

علاوه بر این، طبق سند افشا شده، محتوای YMYL دارای امتیاز رتبه‌بندی خاص خود است.

نکات بهینه سازی فاکتور E-E-A-T

با توجه به اهمیت فاکتور E-E-A-T بهینه سازی برای آن هم مهم است، در ادامه مهم ترین نکات بهینه سازی تجربه، تخصص، اعتبار و اعتمادپذیری را بیان می کنم، این نکات عبارتند از:

  1. نکته اول: با دیگر متخصصان صنعت خود ارتباط برقرار کنید.
  2. نکته دوم: سعی کنید از سایت های معتبر حوزه تخصصی خودتان، لینک بگیرید.
  3. نکته سوم:  با تولید محتوای پیلار کلاستر (خوشه های محتوایی) و جامع، و مفصل موضوعات فرعی را پوشش دهید و به عنوان یک مرجع شناخته شوید.
  4. نکته چهارم:

    اعتبار و تخصص نویسنده را نشان دهید. بیوگرافی، مدارک، گواهینامه ها، مهارت و تجربه کاری او را معرفی نمایید.

  5. نکته پنجم:

     از نشانه‌گذاری Author Schema استفاده کنید تا گوگل بتواند اطلاعات نویسنده را سریع‌تر درک کند. حتی می‌توانید از ChatGPT برای تولید نشانه‌گذاری schema استفاده کنید.

  6. نکته ششم: اولویت اول شما باید تولید محتوای با کیفیت باشد و قبل از تولید محتوا حتما تحقیقات کاملی را درباره موضوع انجام دهید. استانداردهای نوشتاری و دستور زبان را رعایت کنید. به منابع معتبر لینک دهید و مطمئن شوید محتوای شما به‌روز و برطبق آخرین پیشرفت های حوزه شما باشد.
  7. نکته هفتم:

    نظرات مثبت کاربران، بررسی های انجام شده و مقایسه ها را نمایش دهید.

اینفوگرافی بهینه سازی فاکتور E-E-A-T

15- اندازه فونت عبارت ها و لینک ها

دیدگاه قبلی در مورد سایز نوشته عبارت ها و لینک ها، فاکتور رتبه‌بندی:

اعتقاد خیلی از سئوکاران این بود که اندازه فونت کلمات خاص، سیگنال مثبتی به گوگل در مورد اهمیت آن می فرستد و نشان می دهد این عبارت اهمیت بیشتری دارد، اما خیلی ها به این موضوع توجه نمی کردند و عقیده داشتند که تمرکز بر تولید محتوا و تجربه کاربر باشد و نه اندازه فونت ها.

دیدگاه جدید:

در اسناد افشا شده آمده است که اندازه فونت به عنوان یک فاکتور رتبه بندی است، البته اهمیت این موضوع مشخص نیست. در این اسناد به اندازه فونت متن لینک ها (anchor text) نیز اشاره شده و اندازه فونت انکر تکست هم مهم است.

نکات بهینه سازی فاکتور رتبه بندی اندازه فونت

متوجه شدیم که اندازه فونت یک فاکتور رتبه بندی و سیگنال مثبت است، بنابراین باید سایت خودمان را برای این فاکتور بهینه کنیم. نکات مهم بهینه سازی اندازه فونت عبارات و لینک ها، عبارتند از:

  1. نکته اوی: اندازه فونت ها را رعایت کنید ولی اولویت را به اندازه فونت هایی بدهید که در ابعاد مختلف صفحه نمایش، به درستی نمایش داده شود و ریسپانسیو باشد و به طور خودکار اندازه فونت در همه دستگاه ها را تنظیم شود.
  2. نکته دوم: دستورالعمل‌های دسترسی به محتوای وب (WCAG) را رعایت کنید. این کار باعث می شود مخاطبینی که دچار اختلال در بینایی هستند هم بتوانند مطالب سایت را بخوانند. در این دستورالعمل حداقل اندازه فونت 16 پیکسل برای متن بدنه است.
  3. نکته سوم:

    تعادل بین اندازه‌های مختلف فونت را حفظ کنید تا یک سلسله مراتب بصری در صفحات سایت خود ایجاد کنید.  عناوین و تیترها، فونت درشت تر و متن محتوا از فونت ریزتر داشته باشند، این روش باعث می شود محتوای شما یک ساختار واضح داشته باشند و کاربران محتوای را بهتر درک کنند. 

  4. نکته چهارم:

    اگر مخاطبان هدف شما بیشتر افراد مسن هستند، بهتر است اندازه فونت را کمی بزرگتر انتخاب کنید تا خوانایی برای آنها بهینه‌تر شود.  

  5. نکته پنجم:

    سعی کنید فونت لینک‌ها یا اصطلاحات بسیار مهم را کمی بزرگتر یا بصورت بلد (Bold) بنویسید. 

اینفوگرافی اندازه فونت، فاکتور رتبه بندی

تمام موارد در اسناد منتشر شده همین موارد بود؟

آیا در سند افشا شده به جز این موارد، به موارد دیگری اشاره شده است؟ یا فقط همین تعداد فاکتور آمده است؟ 

در سند لو رفته گوگل، حدود  ۱۴ هزار فاکتور و عامل ذکر شده است، اما من سعی کردم موثرترین، مهم ترین و  جذاب‌ترین آن‌ها را  انتخاب کنم و توضیح دهم تا نتیجه بهتری بگیریم.

 اما بنظر من چند نکته دیگر هم در این اسناد وجود دارد که ارزش وقت گذاشتن و خواندن را دارد، کمی بیشتر وقت بگذارید و با من همراه باشید.  

فهرست‌های سفید

گوگل و سایر موتورهای جستجو، مثل بینگ، یک فهرست استثنا دارند. این فهرست زمانی استفاده می شود که یک اتفاق غیر منتظره بر سایت ها تاثیر می گذارد، مثل: COVID-19 و یا زمان انتخابات. گوگل برخی از دامنه های مرتبط با این موارد را در فهرست سفید قرار می دهد.

کاهش رتبه

ممکن است سایت ما کاهش رتبه پیدا کند، مهم ترین کار ما بعد از این اتفاق پیدا کردن دلیل آن است. اما مهم ترین دلایل عبارتند از:

  • لینک دادن به سایتی که موضوع آن با سایت ما مطابقت نداشته باشد
  • ناراضی بودن کاربر (از سیگنال های صفحه نتایج جستجو (SERP) باشد).

  • موقعیت جغرافیایی و محتوای مخصوص (Location (“global” and “super global” pages)

  • کلمه کلیدی در دامنه (Exact match domains)

  • محتوای مخصوص بزرگسالان

سایت‌های ویدئویی

بر اساس سند افشا شده، وبسایت‌ها یا صفحاتی که حداقل ۵۰٪ یا بیشتر از محتوای آن‌ها ویدئو باشد، بررسی و رتبه بندی آنها متفاوت خواهد بود.  در این سند آمده است که برای سایت های ویدیویی از معیاری به نام isVideoFocusedSite استفاده می شود و سایت‌های ویدئو محور را از دیگر سایت‌ها متمایز می کند.

نتیجه گیری و کلام آخر فاکتورهای واقعی رتبه بندی گوگل

فاکتورهایی که گوگل برای رتبه بندی از آنها استفاده می کند همیشه در حال تغییر هستند و بطور مداوم بروزرسانی می شوند. علاوه بر این مهم ترین نکته ای که باید توجه کنیم این است که، الگوریتم های گوگل (Google’s algorithm) بطور مجزا عمل نمی کنند و همه آنها با یکدیگر در تعامل هستند. این ارتباط و همکاری الگوریتم ها، تاثیرات زیادی و به اشکال مختلف بر سایت ما می گذارد. 

اما نکته بعد که باید در نظر داشته باشیم، استفاده گوگل از ضرایب تعادلی است. یعنی یک عامل یا فاکتور در شرایط مختلف، نقش و ضریب  ثابتی ندارد (یک عامل ممکن است در شرایط مختلف نقش بیشتر یا کمتری ایفا کند) و ممکن است تغییر کند. به زبان ساده تر، یک فاکتور برای دو سایت مختلف ممکن است ضریب ثابت نداشته باشد، برای یکی بیشتر موثر باشد و برای یکی کمتر

خلاصه بخواهم نتیجه گیری کنم، باید بگویم بهترین رویکرد و استراتژی، تولید محتوای با کیفیت، بهینه بودن تجربه کاربر است. یعینی اگر این دو مورد را در سایت خودتان رعایت کنید یک استراتژی سئو مناسب خواهد داشت.

یک پاسخ بگذارید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شما مجاز به استفاده از این تگ های HTML می باشید: <a href=""> <abbr> <acronym> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>